Twitter počinje da briše naloge korisnika koji su neaktivni duže od šest meseci


Twitter će u narednim danima početi da briše račune koji su neaktivni duže od šest meseci. Stoga, ukoliko želite zadržati svoj nalog, najbolje bi bilo da tvitujete pre 11. decembra.

U toku velike akcije biće uklonjeni nalozi korisnika koji su prestali da objavljuju sadržaje na popularnoj mreži, što će uključiti i naloge onih koji su umrli.

Ovo će biti prvi put da će Twitter ukloniti račune u tako velikom obimu. Iz mreže kažu kako je glavni razlog pokretanja ovakve akcije taj što korisnici koji se ne prijavljuju na svoj nalog nisu bili u mogućnosti da prihvate ažurirana pravila o privatnosti.

Portparolkinja Twitter-a takođe ističe da će poboljšati verodostojnost platforme uklanjanjem neispravnih naloga koji pojedinim korisnicima mogu dati nepotreban osećaj važnosti. Ujedno će se osloboditi brojna korisnička imena koja će biti ponovo dostupna nakon 11. decembra.

Twitter će smatrati neaktivnim korisnikom svaku osobu koja se nije prijavila na mrežu barem jednom u proteklih šest meseci. Kako prenosi BBC, prva serija izbrisanih računa uključivaće one koji su registrovani izvan SAD-a.

U budućnosti će, dodaju iz Twitter-a, mnogo rigoroznije proveravati naloge na kojima su ljudi prijavljeni, ali ne rade "ništa" na platformi. Detalji otkrivanja neaktivnih naloga nisu poznati, osim kako Twitter koristi mnogo signala za utvrđivanje istinskih korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.