Uber ponovno izgubio dozvolu za rad u Londonu


Londonsko gradsko preduzeće koje se brine o javnom prevozu, Transport for London (TfL), juče je objavilo kako Uber nije zadovoljio kriterijume za obavljanje usluga prevoza u tom gradu.

Britanska prestolnica već dve godine "ratuje" sa Uberom. Prvi put licencu su im bili suspendovali u septembru 2017. godine. Nakon toga Uber se žalio, da bi nakon višemesečnog pravnog "natezanja" prošle godine u junu dobio privremenu dozvolu u trajanju od 15 meseci, koja je u septembru ove godine bila produžena za još dva meseca. Sada je i taj rok istekao, a TfL nije zadovoljan napretkom koji je kompanija učinila u proteklom razdoblju.

Iako su poboljšanja u radu i komunikaciji sa regulatorom očita, TfL kaže kako je primetio i mnoge nedostatke. Osnovne zamerke idu na račun bezbednosti putnika, koju ugrožava činjenica da je određeni broj vozača ilegalno radio na Uber-ovoj platformi i iskorišćavao propuste u aplikaciji kako bi neautorizovano prevozio hiljade putnika. Iako su iz Ubera pokušali da poprave takvu situaciju, TfL kaže da nije uveren da se slične situacije neće i dalje događati – pa je stoga proglasio Uber "nesposobnim" za pružanje usluge prevoza u ovom trenutku.

Uber u Londonu sada ima 21 dan za podnošenje žalbe. U tom roku i dalje sme da obavlja usluge prevoza, a tako će ostati sve dok se žalbeni postupak ne zaključi. TfL će ih u tom razdoblju, najavljuju, vrlo pomno pratiti i evaluirati njihov rad.

Za Uber u Londonu radi oko 45 hiljada vozača koji prevoze preko 3,5 miliona korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.