Xiaomi predstavio telefon sa kamerom od 108 MP


Xiaomi je u Pekingu predstavio svoj novi pametni telefon Mi CC9 Pro Premium Edition, koji prvi u svetu poseduje kameru sa senzorom od čak 108 megapiksela.

Uređaj dolazi sa 6,47-inčnim FHD+AMOLED ekranom i baterijom od 5260 mAh, a pokreće ga Snapdragon 730G procesor, ali glavna zvezda je naravno "penta-setup" za snimanje koji se sastoji od čak 5 kamera. Primarna kamera dolazi sa 108 MP Quad-Bayer senzorom koji na outputu stvara sliku od 27 MP. Uz nju dolaze 20 MP ultra-wide kamera i čak dva 5 MP telefoto objektiva. Tu je još i macro kamera od 2 MP za blisko snimanje od 2 do 10 cm udaljenosti. Glavna kamera poseduje dual LED flash blic sa "mekim i tvrdim" svetlom.

S prednje strane nalazi se selfi kamera sa senzorom od 32 MP f/2.0, a tu je i obilje predinstaliranih filtera za različite modove snimanja.

Uređaj radi na Android 9 Pie/MIUI 11 operativnom sistemu i na sebi poseduje 3,5 mm ulaz za slušalice, a u prodaji će se naći modeli sa 6 ili 8 GB RAM-a te 128 ili 256 GB pohrane. U početku će se prodavati samo na kineskom tržištu i za sada nije poznato hoće li se i kada doći do naših krajeva kako bismo proverili kakve fotke može snimiti kamera od 108 MP.

Inače, senzor kamere je razvio Samsung, koji će ga ugrađivati u svoje premium telefone, pa bismo ga mogli videti u Samsung Galaxy 11 uređaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.