Američka vojna mornarica zabranila aplikaciju TikTok


Američka vojna mornarica zabranila je kinesku aplikaciju za deljenje video zapisa TikTok na službenim mobilnim uređajima uz objašnjenje da predstavlja "pretnju cyber bezbednosti”, objavio je neweurope.eu.

Portparol Pentagona, potpukovnik Uriah Orland objasnio je da mornarica poslala poruku svojim pripadnicima 16. decembra o potencijalnom riziku iskorišćavanja ličnih podataka od aplikacije. Mornarica nije jedini deo američke vojske koji je zabranio aplikaciju. Kadeti američke vojske upućeni su takođe ne da koriste aplikaciju TikTok.

Pripadnicima vojske obično je dopušteno korišćenje uobičajenih aplikacija za društvene medije na privatnim uređajima, rekao je portparol mornarice. Međutim, dodao je da su ponekad “posebni programi koji predstavljaju sigurnosne pretnje zabranjeni”. Nije precizirao koje su aplikacije zabranjene za instaliranje na vladinim uređajima.

TikTok se nedavno suočio i sa drugim istragama vezanim za bezbednost. Ranije ovog meseca, jedan student je podneo tužbu na saveznom sudu u Kaliforniji, tvrdeći da aplikacija tajno šalje lične podatke korisnika na servere u Kini i da je ugradila izvorne kodove kineskih reklamnih servisa koji programerima omogućavaju instaliranje špijunskog softvera na korisnikov telefon.

TikTok je postao prva globalna aplikacija za društvene medije koja izlazi iz Kine, sa 750 miliona preuzimanja u protekloj godini. Aplikacija TikTok u vlasništvu je Peking ByteDance Technology Co, a deluje u potpunosti izvan Kine. Kaže da skladišti sve podatke o korisnicima u SAD-u, a bezbednosne kopije u Singapuru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.