Firefox 71 doneo nativnu podršku za MP3 i PiP mod


Prema analitičkoj kući NetMarketShare Firefox je drugi browser po popularnosti (9,08%) među korisnicima stonih i laptop računara. Prvo mesto i dalje drži Chrome (67,30%), a treće Internet Explorer (7,50%).

Mozilla se trudi sa svakim novim ažuriranjem svog browsera pored ispravaka uočenih bugova i bezbednosnih propusta doneti i poneku novinu. Ovog je puta Firefox u svojoj 71. verziji dobio nativnu podršku za MP3 format, što znači kako se za njegovu reprodukciju više ne mora oslanjati na spoljne kodeke. MP3 podrška dostupna je na sve tri bitnije platforme – Windows, macOS i Linux.

Firefox 71 je doneo i podršku za Picture-in-Picture mod, koji omogućava pokretanje videa u izdvojenom prozoru. Navedenu funkciju trenutno ima samo verzija za Windows, dok će na macOS i Linux ista stići tokom januara 2020.

Nadalje, Enhanced Tracking Protection od sada prikazuje obaveštenja kada Firefox blokira neku skriptu za rudarenje kriptovaluta. Lockwise, Firefox-ov menadžer lozinkama od sada podržava i poddomene i automatski ih popunjava podacima za prijavu.

Zatim tu je i novi Kiosk mod za enterprise korisnike koji otvara Firefox preko celog ekrana. Konfiguraciona stranica (about:config) u potpunosti je prebačena u HTML5. Ostale novosti koje donosi Firefox 71 možete proučiti ovde.

Stabilno izdanje Firefox-a 71 već je dostupno i može se preuzeti direktno iz aplikacije, ali i preko službenih Internet stranica, preko ovog linka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.