Galaxy Fold 2 ne bi trebao da bude skuplji od 1.000 USD


Pojedini proizvođači telefona ove su godine pored standardnih telefona izbacili i one malo ekskluzivnije – savitljive. Budući je reč o prvim uređajima kojima se uz kućišta savijaju i ekrani jasno je da im je i cena osjetno veća u odnosu na takozvane obične, nesavitljive telefone.

Zavisno od proizvođača cena je znala da ide i preko 2.000 USD. Podsetimo, Huawei Mate X na tržištu stoji oko 2.300 USD, Motorola Razr 2019 oko 1.500 USD, a Galaxy Fold oko 2.000 USD.

Kako smo već naveli, tehnologija izrade koja je komplikovanija u odnosu na obične telefone rezultirala je gore navedenim cenama. Ali prema korejskim izvorima (The Korea Herald) sledeće generacije savitljivih telefona trebale bi da budu jeftinije.

Jedan od razloga biće jednostavniji sistem preklapanja, odnosno šarki, a koji će prema izvoru na Galaxy Fold 2 biti sličan onom kakvog je iskoristio Lenovo prilikom izrade Motorole Razr 2019. Podsetimo reč je o clamshell sistemu koji osigurava manji ugao savijanja ekrana u odnosu na druge.

Kao drugi razlog navodi se pojeftinjenje proizvodnje savitljivih ekrana. Izvor navodi kako će zbog gore navedenih stavki Galaxy Fold 2 na korejskom tržištu koštati oko 840 USD. Cena će na globalnom tržištu očekivano biti veća, ali neće prelaziti 1.000 USD.

Izvor navodi kako Galaxy Fold 2 možemo očekivati već na MWC 2020 sajmu zajedno sa novom Galaxy S11 serijom telefona. Isti scenario smo imali i ove godine kada je predstavljena nova serija Galaxy S10 i Galaxy Fold. Shodno tome za očekivati je da će se Galaxy Fold 2 na tržištu pojaviti nakon Galaxy S11 serije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.