Google Maps će omogućiti izbegavanje neosvetljenih ulica


Google Maps u svojoj beta verziji (v10.31.0) imaju nekoliko linija programskog koda koji upućuje na novu funkciju, a isti je otkriven na stranici XDA Developers. Prema onome što su developeri "iskopali" iz koda Google Maps-a, čini se kako je Google naumio da doda još jedan sloj u svoje digitalne mape, barem kada je reč o urbanim sredinama. Taj sloj se naziva "lighting", odnosno "rasveta".

Uključivanjem opcije koja se tek treba pojaviti u službenoj aplikaciji korisniku bi se mogao na ekranu ukazati nešto drugačiji prikaz ulica, i to ističući one koje imaju kvalitetniju javnu rasvetu. Time bi oni izgubljeni u nepoznatom gradu ili pak oni koji ne žele noću da hodaju sumnjivim mračnim uličicama mogli dobiti pomoć.

Dobro osvetljene ulice bile bi na Google Mapsu obojene žutom bojom i tako bi bile označene kao "sigurne". Ovaj potez mogao bi da bude od koristi u opasnim četvrtima ili gradovima u kojima su upravo slabo osvetljene ulice leglo kriminala, pa bi manje korisnika verovatno zalutalo u takve kvartove.

Za sada je ova mogućnost tek u razvoju pa ne postoje screenshoti koji bi pokazali kako stvar funkvioniše u praksi. Isto tako nije poznato otkuda bi Google dobivao podatke o nivou osvetljenosti pojedine ulice – ali, moguće je da će se isti prikupljati snimanjem iz satelita kao što se dobijaju i ostali kartografski snimci ovog servisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.