Huawei isporučio 12 miliona telefona iz Mate 30 serije


Sredinom septembra Huawei je predstavio nove članove Mate 30 porodice – obični Mate 30 i Mate 30 Pro. Ono po čemu su navedeni uređaji poznati izvan Kine je nedostatak podrške za Google servise, koja u Kini već duže vreme i ne postoji. Tako su Mate 30 i 30 Pro plasirani na kinesko i ograničen broj ostalih tržišta. Uprkos ograničenoj geografskoj dostupnosti, Mate 30 serije uređaja beleži bolju prodaju od prethodnika.

Tako je objavljeno putem kineskih medija da je Huawei isporučio 12 miliona uređaja Mate 30 serije. Pre ovog izveštaja podatak o isporukama isplivao je pre mesec dana, kada je rečno da je isporučeno 7 miliona Mate 30 i 30 Pro uređaja. Poređenja radi, Mate 20 porodica telefona prestigla je 10 miliona isporučenih primeraka u martu 2019, odnosno 6 meseci na predstavljanja i dostupnosti na globalnom nivou. To znači da se Mate 30 i 30 Pro prodaju puno bolje od prethodnika, barem na područiju Kine.

Kina je zapravo trenutno najvažnije tržište za Huawei i otprilike polovina prodatih Huawei uređaja na globalnom nivou se proda u Kini. Huawei očekuje da će na tom tržištu u 2020. godini isporučiti 100 miliona uređaja sa podrškom za 5G. Peta generacije mobilne mreže u Kini sa radom krenula pre dva meseca, a to tržište, uz Južnu Koreju, trenutno ima najveći broj 5G preplatnika i 5G uređaja u ponudi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.