Huawei P40 Pro - pet zadnjih kamera i ekran bez izreza


U prvom kvartalu 2020. godine, negde tokom marta, Huawei će predstaviti novu seriju pametnih telefona – P40. Za sada se zna kako će novu seriju činiti minimalno dva modela – P40 i P40 Pro. Nove informacije odnose se na Pro model, a govore o količini i rasporedu zadnjih kamera te o ekranu bez izreza.

Raniji renderi su otkrili kako će zadnje kamere na telefonu P40 Pro biti smeštene unutar pravougaonog ostrva. Sada je pak otkriveno kako će većina kamera biti smeštena uspravno uz levu ivicu, četiri od ukupno pet kamera. Peta periskopska kamera smeštena je uz gornju desnu ivicu.


Podsetimo, glavna kamera imaće rezoluciju od 64 MP (SONY IMX686), ultra široka od 20 MP, a periskopska rezoluciju od 12 MP. Ostale dve kamere su makro i 3D ToF. Nedavno je otkriveno kako će se periskopska kamera odlikovati i optičkim uvećanjem do 10x. Ispod kamera nalaziće se blic.

Ono što će novu P40 seriju, tačnije model P40 Pro dodatno unaprediti u odnosu na aktuelnu seriju P30 jeste ekran. Prema priloženoj fotografiji ekran neće imati nikakvih ureza ni proreza dok će okolne ivice biti minimalne debljine. Nepostojanje izreza na ekranu sugeriše kako bi P40 Pro mogao dobiti motorizovanu selfie kameru ili bi selfie kamera mogla da bude smeštena ispod ekrana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.