Huawei predviđa 230 miliona isporučenih telefona u 2019. godini


Kako prenosi kineski Sina Technology News, Huawei-jev CEO Richard Yu na internom sastanku objavio je da će Huawei u 2019. godini isporučiti 230 miliona smartfona, što predstavlja porast od 30 miliona smartfona u odnosu na 2018. godinu, uprkos američkim sankcijama koje su imale uticaj na poslovanje u 2. polovini godine.

U prvih 9 meseci 2019. godine, prema kompaniji Counterpoint Research, Huawei je isporučio oko 166 miliona smartfona, što znači da će Huawei tokom 4. kvartala ove godine, koji završava za 10 dana, isporučiti 64 miliona smartfona. To je oko 5 miliona smartfona više nego u 4. kvartalu 2018. godine, čime bi Huawei nastavio kontinuirani rast isporuka na godišnjem nivou. Budući da je Samsung u 4. kvartalu 2018. isporučio oko 71 milion uređaja, a zahvaljujući solidnim uređajima A serije prodaja će verovatno biti održana na istoj razini, Huawei će teško preuzeti krunu najvećeg svetskog proizvođača smartfona u 4. kvartalu 2019.

Pitanje je koliko dugo Huawei može održati rast isporuka. U Kini je situacija mnogo bolja nego globalno, gde je Huawei sve više reciklira modele sa azijskih tržišta i šalje ih na Zapad jer još uvek ne može sertifikovati nove uređaje za korišćnje Google servisa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.