Indiegogo više ne podržava kampanje iz Srbije


Popularna crowdfunding platforma Indiegogo u našim je krajevima čak bila i aktivnija od svetskog lidera na tom području, Kickstarter-a, budući da je podržavala pokretanje kampanja za fizičke i pravne osobe sa adresom u Srbiji. Međutim, svemu lepom dođe kraj, pa tako i ovome – Indiegogo je ovih dana pokretačima kampanja koji su na toj platformi bili aktivni poslao e-mail u kojem navodi da se ukida podrška za određeni broj zemalja.

Razlog svemu je promena partnera koji će obrađivati plaćanja. Novi pružalac platnih usluga za Indiegogo je Stripe koji ne podržava bankovne račune otvorene izvan SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, i još 18 zemalja, među kojima su gotovo sve države zapadne Evrope.

Srbija se na novoj listi nije našla, pa po novim pravilima Srbi, njihove organizacije i kompanije više neće jednostavno moći da pokrenu crowdfunding kampanju na Indiegogou. Moraće da se, kao i do sada na Kickstarter-u, "snalaze", da kampanje pokreću preko kompanija ili pojedinaca iz neke od podržanih zemalja.

Indiegogo potencijalnim pokretačima kampanja iz ostalih zemalja, pa tako i Srbije, savetuje da putem usluge Stripe Atlas otvore kompaniju i bankovni račun u SAD-u pa tako krenu u traženje finansiranja za svoje projekte – što će, pretpostavljamo, mnoge već u početku obeshrabriti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.