Influenser osuđen na 14 godina zatvora zbog pokušaja nasilne krađe domena


Instagram influenser osuđen je na 14 godina zatvora zbog osmišljavanja šeme kroz koju je nasilno prisiljavao stranca na odricanje od imena web domena kojiu je želeo da poseduje, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

Influenser imena Rossi Lorathio Adams II, nadimka Polo, vodio je niz naloga na Instagramu i drugim platformama, poznat kao State Snaps, dok je pohađao fakultet na državnom univerzitetu u Iowi.

Nalozi kojima je Adams počeo da upravlja 2015. godine, obično su uključivali sadržaje rizičnog i seksualno eksplicitnog ponašanja, često sa devojkama sa fakulteta. Prema pisanju Washington Posta, jedan nalog koji je Adams vodio na Instagramu imao je 1,5 miliona pratilaca.

Međutim, Adams je bio isfrustriran jer nije posedovao domen doitforstate.com, referencu na popularni hashtag #DoItForState koji je influenser često koristio na društvenim mrežama. Ovaj domen ustvari je posedovao Ethan Deyo sa kojim Adams nije imao prethodnu povezanost.

Adams je dve godine pokušavao da kupi ime domen, ali na kraju nije uspeo jer Deyo nije želeo da proda. U jednom trenutku Deyo je ponudio da proda ime Adamsu za 20.000 dolara, ali Adams je smatrao da je to previše novca. Umesto da odustane od svoje potrage za posedovanjem doitforstate.com, Adams se okrenuo zastrašivanju. Poslao je emoji pištolj jednom od Dejinih prijatelja putem poruke, a potom se u jednom trenutku pojavio na njegovim vratima vrata.

Na kraju, na leto 2017. godine, Adams se odlučio na više nasilnih zastrašivanja. Angažovao je svog rođaka da provali u Deyoin dom i zapreti mu da će mu oduzeti ime domena. Ova provala eskalirala je u pucnjavu u kojoj je Deyo pogođen u nogu, a njegov rođak zadobio je više rana u prsima. Oba muškarca su preživela.

Adamsov rođak takođe je osuđen na zatvorsku kaznu nakon što je priznao krivicu. Adams je uhapšen u aprilu ove godine, a ove nedelje je osuđen za počinjena dela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.