Korisnike Windows-a 7 izgleda ne brine skori kraj podrške


Microsoft je davno objavio tačan datum kada će prestati da pruža podršku za Windows 7 – 14. januar 2020. Iako su korisnici ovog operativnog sistema imali i više nego dovoljno vremena da svoje računare nadograde na neki noviji, na primer poslednji Windows ikad – Windows 10, znatan broj ih to nije učinio.

Prema analitičkoj kući NetMarketShare u novembru 2019. na svojim računarima je Windows 7 imalo 26,86% korisnika. Čini se kako će Windows 7 postati drugi trn u Microsoft-ovom oku, prvi je bio Windows XP koji je dugo nakon ukidanja podrške i dalje imao veliki broj korisnika. Srećom to danas nije tako pa je XP tokom novembra imao tek 1,85% korisnika.



Treći OS po zastupljenosti tokom novembra bio je Mac OS X, tačnije njegova verzija 10.14 kojeg je tokom prošlog meseca koristilo 4,15% korisnika. Na četvrtom mestu nalazi se takođe Mac OS X, ali njegova novija verzija 10.15 (3,93%). Peto mesto lestvice pripalo je Windows-u 8.1, koji je tokom novembra 2019. koristilo 3,32% korisnika.

Najzastupljeniji operativni sistem tokom prošlog meseca bio je Windows 10 sa 53,33% korisnika. Detaljnije informacije dostupne su ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.