Nokia 9 dobila nadogradnju na Android 10


Nokia 9 PureView pridružila se Nokiji 8.1 kao drugi Nokia uređaj koji je dobio nadogradnju na Android 10. Jedna od glavnih prodajnih aduta Nokia uređaja upravo su nadogradnje, a do kraja godine još četiri Nokia telefona trebali bi da počnu da primaju Android 10.

Nadogradnja za Nokiju 9 PurView puštena je juče, a velika je oko 800MB. Budući da je Nokia 9 PureView, kao i većina Nokia uređaja, deo Android One programa, promene koje Android 10 donosi otprilike su iste koje će biti dostupne na Nokia uređajima, drugim rečima reč je o “čistom” Android-u. Korisnici Nokije 9 ipak su primetili neka za uređaj specifična poboljšanja, poput bržeg rada otiska prsta i novu verziju kamera aplikacije.

Sledeće nedelje Android 10 trebao bi da bude pušten za Nokiju 7.1. Do kraja godine, Nokia 7 plus, Nokia 6.1 Plus i Nokia 6.1 trebale bi takođe da budu nadograđene na Android 10, dok bi se nastavak nadogradnje ostatka portfolija uređaja nastavio iza Nove godine.

Svi Nokia pametni telefoni, osim prve generacije Nokije 2, Nokije 3, Nokije 5, 6 i 8 trebali bi da budu nadograđeni na Android 10 do druge polovine 2020. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.