Sledeći modeli iPhone-a imaće dosta bolju kameru


Nedavno je na YouTube-u objavljen video u kojem je upoređen kvalitet fotografija snimljenih s poslednjom generacijom iPhone-a i profesionalnog fotoaparata čija cena sa objektivom iznosi 7500 hiljada dolara. iPhone, naravno, profesionalnim fotografima neće zameniti uređaje koje do sada koriste, ali kvalitet fotografija za jedan telefon zaista je na zavidnom nivou. S odličnim fotografskim sposobnostima mogu se pohvaliti i brojni drugi top-modeli pametnih telefona te današnji telefoni imaju po 3-4 zadnje kamere, pri čemu na nekim najnovijim modelima rezolucija glavne kamere već prelazi 100MP.

Što se iPhone-a i njegovih fotografskih sposobnosti tiče, u budućnosti možemo očekivati još kvalitetnije fotografije sa još boljim prikazom boja, za što bi se trebala pobrinuti tehnologija kompanije koju su nedavno preuzeli. Kako prenose tehnološki mediji, Apple je preuzeo britansku kompaniju Spectral Edge koja razvija tehnologiju koja "izvlači" još više detalja iz snimljenih fotografija.

Spectral Edge kombinuje "patentiranu Image Fusion tehnologiju sa dubinskim učenjem" i omogućava snimanje fotografija sa još preciznijim i jasnijim prikazom boja. To se postiže snimanjem infracrvenih slika i njihovim spajanjem sa standardnim fotografijama, a kakav bi rezultat takva tehnologija mogla ostvariti i kakve će fotografije omogućiti, možda ćemo videti već sledećeg septembra, kada Apple predstaviti novu generaciju iPhone-a.

Apple je poznat po svojoj tajnovitosti te iz Cookove kompanije nisu potvrdili tu akviziciju, ali navodno je preuzimanje gotova stvar. Spectral Edge do sada je prikupio 5 miliona dolara investicija, a nije poznato koliko je Apple platio za tu kompaniju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.