Tokom sledeće godine biće prodano 600 miliona telefona sa AMOLED ekranima


Counterpoint u novom istraživanju navodi kako će 2020. godine prodaja pametnih telefona s AMOLED ekranima preći granicu od 600 miliona primeraka.

Ako se ostvari to predviđanje to bi bio rast od 46% u odnosu na 2019. godinu. Rastu će posebno doprineti podatak da AMOLED ekrani polako ulaze u srednji sektor tržišta pametnih telefona posebno što se tiče kineskih proizvođača kao što su Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo i Realme.

Trenutno, pametni telefoni sa AMOLED ekranima se nalaze u segmentu od 300 do 400 američkih dolara, no uskoro se očekuju pametni telefoni sa AMOLED ekranima i u segmentu ispod 200 dolara što će svakako još uvećati popularnost ove tehnologije.

U odnosu na klasične LCD ekrane daljnjem rastu ekrana baziranih na AMOLED tehnologiji svako su doprinele mogućnosti kao što je senzor otisaka prstiju ispod ekrana (još uvek ekskluziva upravo za ekrane bazirane na ovoj tehnologiji) bolji kvalitet slike, manji energetski utrošak te fleksibilnost (zakrivljeni ekrani).

Prema Counterpointu, kompanija Samsung drži 45% tržišta pametnih telefona sa AMOLED ekranima, sledi Apple sa 16% tržišta i kompanija Oppo sa 11% udela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.