Twitter će zabraniti animirane PNG-ove


Microblogging platforma Twitter ovog meseca je već bila u središtu pažnje zbog ranjivosti koja je potencijalno mogla napadačima da omogući slanje direktnih poruka i objave tweetova u ime korisnika u Twitter aplikaciji za Android uređaje.

Sada se pojavio još jedan problem, bug koji dopušta da se u tweetove postavi više animiranih PNG-ova (APNG-ova). Reč je o velikim datotekama koje mogu uzrokovati usporavanje Twitter aplikacije, povećati potrošnju memorije te u konačnici uzrokovati rušenje same aplikacije.

Tu je i niz incidenata iz studenog ove godine kada su pojedini korisnici Interneta izveli "napad" na službeni Twitter profil američke organizacije za epilepsiju Epilepsy Foundation (novembar je u SAD-u bio proglašen mesecom svesnosti o epilepsiji). Spomenuti napad uključivao je slanje niza APNG-ova sa stroboskopskom svetlošću što može izazvati teške epileptičke napadaje (što vredi za oko 3% obolelih od epilepsije) te uzrokovati probleme osobama osetljivima na svetlost.

Zbog sigurnosti osoba koje boluju od epilepsije (kao predostrožnosti jer u Twitteru tvrde da nije bilo stvarnog namerog napada na Epilepsy Foundation) i zbog mogućeg rušenja Twitter aplikacija Twitter je odlučio da upotrebu APNG-ova na Twitter-u, ali postojeći tweetovi sa tim formatom datoteka neće se brisati. Kao jedini format za animiranje fotografija korisnicima ostaje GIF.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.