WhatsApp će sledeće godine zatrpati reklame


Među brojnim dostupnim aplikacijama za komunikaciju i dopisivanje, WhatsApp jedna je od najpopularnijih i koristi je više od 1,5 milijardi ljudi širom sveta. Zbog tako velikog broja korisnika i potencijala, Mark Zuckerberg, odnosno Facebook uložio je veliki novac u WhatsApp te konstantno pokušavaju da poboljšaju aplikaciju dodajući joj novitete i pokušavajući da je učine što bezbednijom za korišćenje, što im ne polazi uvek za rukom.

Na temelju dosadašnjih informacija i glasina koje kruže oko WhatsApp-a, na Tech Radaru objavili su kakve sve novitete možemo očekivati sledeće godine u WhatsApp-u, a neke se stvari, ako se Facebook odluči na njihovu implementaciju, neće svideti korisnicima.

Ono što će deo njih pohvaliti i što s nestrpljenjem iščekuju je prelazak na tamnu stranu, odnosno mogućnost korišćenja Dark moda. Iako postoje trikovi sa kojima se to već sada može aktivirati, sledeće godine bi unutar same aplikacije na Android-u i iPhone-u korisnici mogli jednostavno aktivirati tamni način rada. Takođe, osim dark moda, korisnici će sigurno ceniti i opciju samouništavajućih poruka. Takve poruke, po uzoru na Snapchat, trebale bi da postanu dostupne tokom godine, a zavisno od podešavanja kojima će upravljati sami korisnici, moći će da se izbrišu za sat, dan, nedelju, mesec ili godinu dana nakon slanja.

Ono što se sigurno neće svideti su – oglasi. Najavljeni su još sredinom godine i trebali bi da se prikazuju unutar opcije statusa. Ne treba ni sumnjati da Zuckerberg i ekipa razmišljaju i o drugim načinima na koji bi se oglasi mogli prikazivati unutar WhatsApp-a, ali verovatno neće žuriti sa njima, kako ne bi razbesnili korisnike.

Još jedna stvar koja se delu korisnika sa starijim mobilnim uređajima neće svideti je što će Facebook prekinuti podršku za uređaje koji rade na starijim verzijama operativnih sistema. Reč je o malom broju uređaja poput Android-a kupljenih pre 2011. i iPhone-a modela 4 i ranijih, ali osobama koje i dalje koriste takve starije telefone, prestanak podrške za WhatsApp sigurno će stvoriti velike probleme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Đuro kaže,

    Deinstal, posao od 3 sekunde


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.