Windows Defender blokira uTorrent


Prema izveštaju koji donosi Torrentfreak, neki antivirusni programi, uključujući Microsoft-ov Windows Defender označavaju popularni torrent client program uTorrent kao pretnju (threat) odnosno upozoravaju korisnike da se možda radi o virusu.

Iako detalji nisu poznati, upozorenje najverovatnije dolazi zbog adwarea koji je ugrađen u uTorrent. Taj program koji automatski prikazuje ili skida oglase na računar nakon instalacije uTorrent-a ne bi trebao da bude opasan po računare korisnika, ali antivirusi ih očito žele upozoriti da moraju da budu dodatno oprezni prilikom instalacije uTorrent aplikacije.

Windows Defender uTorrent "pretnji" daje status donošenja "potencijalno neželjenih aplikacija". Mnogi drugi antivirusi među kojima su Antiy-AVL, Comodo, Cylance, DrWeb, ESET NOD32, Gdata, Sangfor Engine Zero, Sophos Antivirus, Bitdefender, Kaspersky i Symantec ne označavaju uTorrent kao opasan.

Prema postovima na uTorrent forumima, izgleda da neki antivirusi doživljavaju torrent client kao opasan u verzijama od 3.4.9 na dalje, pa čak ne dozvoljavaju ni njihovu instalaciju.

S obzirom da kompanija BitTorrent Inc. još nije izdala službeno saopštenje povodom ovog slučaja, Torrentfreak za sada ne želi da preporulučuje korisnicima da se ne obaziru na upozorenja antivirusa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.