YouTuberi sakupili 20 miliona dolara za sadnju drveća


U maju ove godine poznati je YouTube-r Mr. Beast premašio 20 miliona pretplatnika na svom YouTube kanalu, pa je odlučio pokrenuti još jedan u nizu svojih izazova – zamislio je da prikupi 20 miliona dolara i donira ih udruženju Arbor Day, te omogućiti sadnju 20 miliona sadnica drveća širom sveta. U akciju je uključio svojeg kolegu Marka Robera, a kasnije im se priključilo još desetak zapaženih popularnih YouTube kanala.

Svi oni donirali su određenu svotu, snimili poneki video o važnosti ekologije i sadnje drveća, te tako dali ovoj inicijativi zamah. U prvim danima istoj se priključio i ceo niz slavnih osoba. Na primer, Elon Musk je donirao milion dolara, Susan Wojcicki iz YouTube-a uplatila je 200.000, a šef Twitter-a Jack Dorsey 350.000 dolara.

Naravno, i javnost se uključila donacijama već od jednog dolara na dalje, pa je tako pre nekoliko dana ostvaren prvotni cilj – 20 miliona dolara biće donirano spomenutom udruženju, a inicijativa Team Trees tako će biti zaslužna za preko 20 miliona novih sadnica koje će prerasti u drveće.

Naravno, akcija se nastavlja pa svi koji žele da učine dobro delo u ovo praznično vreme mogu to vrlo jednostavno učiniti, na primer, putem PayPal-a na ovom mestu. Arbor Day Foundation obećava sadnju drveća početi i obaviti u naredne dve godine na svim kontinentima osim Antarktika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.