Zahvaljući opciji ''Find my phone'' pronašli ukradeni auto


Jedna od opcija koju "morate" imati uključenu na svojim telefonima jeste mogućnost pronalaska vašeg uređaja u slučaju da ga izgubite ili vam ga neko ukrade. Aktiviranje te opcije brzo je i jednostavno, a kako je pokazao jedan slučaj u SAD-u, zahvaljujući njoj ne samo da se može pronaći izgubljeni tj. ukradeni telefon, već i nešto puno vrednije i skuplje – ukradeni automobil.

Tinejdžerka iz Iowe nedavno je napravila veliku glupost kada je, žureći da što pre obavi kupovinu, ispred prodavnice ostavila ne samo otključan automobil sa ključevima unutra, već je ostavila i upaljen motor. Taj automobil za nju je bio i privremeni dom jer je stan u kojem je živela nedavno delimično izgoreo pa se u automobilu nije samo vozila već je u njemu često i živela. Zbog toga je njen potez još neverovatniji, a prazno vozilo sa upaljenim motorom nije prošlo neprimećeno te je tu "pozivnicu" iskoristio lopov koji ga je ukrao i odvezao se u nepoznatom smeru.

Sreća u nesreći bila je što je u automobilu ostao i iPhone vlasnice sa aktiviranom opcijom Find my iPhone.

Lopovi su na početku ugasili iPhone kako policija ne bi pronašla lokaciju, ali nekoliko dana posle nakratko su ga upalili i to je bilo dovoljno da policija sazna u kojem se delu grada automobil nalazi te su ga uspeli pronaći. Ipak, sam telefon, kao i novčanik i još neke predmet koje je lopov ukrao iz automobila još nisu uspjeli pronaći. Policija vjeruje da se nalazi u jednom od stanova pored kojih je pronađen automobil i nadaju se da će im u pronalasku pomoći snimke sa nadzornih kamera u blizini prodavnice.

Komentarisajući taj slučaj sarkastično su naglasili kako će uvek biti lopova, pa bi bilo pametno ne ostavljati upaljen automobil na ulici te se potrebno brinuti za svoje dragocene stvari poput telefona i novčanika.

Ali, ovo ne znači da biste trebali mobilne telefona da ostavljate u automobilu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.