Apple priprema gaming računar


Prema tvrdnji PatentlyApple-a koji citira tajvanske izvore, Apple želi da se ugura u eSports, a za to razvija adekvatan Mac računar koji će zadovoljiti većinu gamera, dok istovremeno neće biti preskup.

Taj gaming Mac mogao bi da bude predstavljen na WWDC konferenciji na leto 2020., a u prodaji bi trebao da se nađe krajem te iste godine ili početkom 2021.

Tajvanski izvor kaže da Apple nastoji da postigne da cena gaming Mac-a ne bude veća od 5000 dolara, a takođe navode mogućnost da će napraviti veliki gaming laptop, kao i AiO gaming računar, jer žele da nova gaming mašina bude mobilna kako bi gameri mogli da je nose na turnire.

Na hardveru za računar Apple navodno sarađuje sa brojnim partnerima, ali za sada nije poznato o kojim se sve dobavljačima radi.

Moglo bi se reći da ova glasina donekle drži vodu, jer je Apple nedavno svoje gaming ambicije pokazao lansiranjem Apple Game Arcade servisa za iOS, pa sada možda želi napasti high-end gaming tržište na kojem dominiraju Windows PC računari i konzole.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.