Edge na Chromium-u dostupan za preuzimanje


Microsoft je, skladno najavama, u javnost pustio prvu stabilnu verziju svojeg browsera Edge, izrađenoga "od nule" i zasnovanoga na open source platformi Chromium. Novi browser dostupan je u finalnoj verziji za Windows 10, macOS, iOS i Android, a sve se ove verzije mogu pronaći na službenim stranicama.

Po instalaciji, zahvaljujući Chromium temeljima, novi Edge omogućava uvoz svih postavki, lozinki, bookmarka, najčešće posjećenih stranica, kao i sinhronizaciju s aktivnim nalogom u Chrome-u. Ovo bi trebalo olakšati prelazak sa Google-ovog, inače najpopularnijeg browsera na svetu, onima koji se odluče svoje poverenje pokloniti Microsoft-u.

U slučaju da se za defaultni pretraživač, umesto Google-a, korisnici odluče za Bing, Microsoft im je pripremio i program nagrađivanja kroz koji će moći zaraditi razne poklon-kartice, nagrade ili donacije za dobrotvorne organizacije.

Osim na privlačenje Chrome-ovih korisnika Microsoft ovim browserom stavlja fokus na privatnost, bezbednost, brzinu surfovanja i kontrolu nad praćenjem putem kolačića. Takođe se diče i svojim naporom u olakšavanju rada poslovnim korisnicima, stvaranju intuitivnih skupova stranica (Collections), nekoliko prilagodljivih početnih ekrana i uopšteno orijentisanošću prema korisničkim preferencijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.