Google će Chrome održavati za Windows 7 do sredine 2021. godine


Microsoft će nakon današnjeg dana službeno prestati da pruža podršku za Windowse 7. Danas, Windows 7 će kroz Patch Tuesday program primiti zadnje patcheve i biti poslant u zasluženu penziju.

Deo korisnika, posebno oni poslovni koji i dalje koriste softver koji nije u potpunosti ili uopšte kompatibilan sa Windows-om 10 nastaviće koristi Windows 7 i dalje. Ako žele nastaviti da primaju zakrpe za otkrivene bezbednosne propuste moraće, uz plaćanje, ugovoriti uslugu Extended Security Update.

Kućni korisnici sigurno se neće odlučiti na plaćanje već će Windows 7 nastaviti da koriste bez daljnjih bezbednosnih zakrpi. Ali, ono što bi moglo zabrinuti kućne, ali i poslovne korisnike jeste koliko će proizvođači njihovih omiljenih aplikacija nastaviti da podržavaju Windows 7.

Po tom pitanju prvi se oglasio Google, koji je proizvođač najpopularnijeg Internet browsera – Chrome-a. Prema trenutnim podacima, korisnici ovog browsera nemaju brige do sredine 2021. godine, tačnije do 15. jula 2021. Do tog datuma Google je obećao kako će Chrome biti ažuriran i za Windows 7, nakon toga – možda.

Mozilla čiji je Firefox drugi najpopularniji Internet browser u svetu za sada se nije oglasila po ovom pitanju. Ali, veruje se kako će i ona nastaviti održavati i Firefox za Windows 7, jer u svojoj ponudi odavno ima i Firefox ESR verziju, koja je sve do 52.9 verzije podržavala i prastari Windows XP. Sličan tretman se očekuje i za Windows 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.