Huawei P30 Lite New Edition - predstavljen još jedan reciklirani model


Jedna od glavnih tema u medijima prošle godine bili su Huawei i SAD. Podsetimo, SAD je uveo sankcije kojima je onemogućio Huawei da koristi američku tehnologiju prilikom proizvodnje telefona i drugih uređaja, a sve zbog navodne moguće ugroze američke bezbednosti.

Izravna posledica toga bila je i nemogućnost korišćenja Android platforme u punoj konfiguraciji – sa Google servisima i aplikacijama. Stoga je svaki Huawei-jev telefon koji je proizišao iz njihovog R&D odeljenja nakon maja 2019. mogao imati isključivo open source verziju Android-a.

Uređaji kao takvi nisu baš zanimljivi korisnicima sa Zapada, jer isti nemaju podršku za Gmail, Google Maps, i druge popularne servise. Kao kontra meru Huawei je izbacio HMS – Huawei Mobile Services i kreirao sopstvenu prodavnicu aplikacija kojima namerava da zameni Google-ove.

Ali sve to ne znači da i u 2020. godini Huawei neće prodavati telefone sa takozvanim punim Android-om. Naime, čini se kako su pronašli način kako još neko vreme plasirati svoje telefone na zapadna tržišta sa GMS servisima i svime ostalim što uz njih ide – reciklažom starijih modela za koje su već ranije ishodovali potrebna odobrenja i licence.

Naime, P30 Lite dobio je novu verziju – P30 Lite New Edition. Kako je P30 serija zadnja koja je stigla sa podrškom za GMS Huawei je odlučio istu malo obnoviti i učiniti ju zanimljivom korisnicima i ove godine. Novi model zadržao je sve karakteristike starog, čak i boje, ali je dobio novu memorijsku konfiguraciju.

P30 Lite New Edition je tako sada moguće na britanskom tržištu nabaviti u konfiguraciji sa 6 GB RAM-a i 256 GB data prostora. New Edition rezultat je kompromisa, Huawei je za 2 GB smanjio količinu RAM-a, sa 8 GB na 6 GB, ali je zato udvostručio količinu prostora za skladištenje podataka, od kojeg će korisnici svakako imati više koristi, pogotovo ako telefon često koriste za snimanje i fotografiranje.

Kako smo naveli, P30 Lite New Edition najpre će biti dostupan na britanskom tržištu, a kasnije bi trebao stići i na druga zapadna tržišta. Cena u Velikoj Britaniji je 299 funti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.