iPhone ove godine dobija 6 GB RAM-a, ali ne svi modeli


Apple je jedan od retkih, ako ne i jedini proizvođač pametnih telefona koji ne brine o količini radne memorije u svojim uređajima. Štaviše ni na jednom predstavljanju iPhone-a taj podatak nije bio službeno istican već se naknadno saznavalo preko benchmark programa koliko je RAM-a Apple odlučio ugraditi u novi iPhone.

Razlog za to je vrlo jednostavan – Apple smatra kako radna memorija nije toliko bitna ako sve radi kako treba. Manju količinu radne memorije u odnosu na konkurenciju mogu da si dozvole iz razloga što oni pod kontrolom drže i hardver i softver, pa uvek znaju na čemu su. Ne može se dogoditi da iziđe novi iPhone, a da hardver ne prati softver i obrnuto.

Stoga ne treba nikoga čuditi da u vreme kada već postoje Android telefoni sa 12 GB RAM-a, da se Apple tek sprema da izbaci iPhone sa 6 GB RAM-a, odnosno sa upola manje RAM-a nego što nudi konkurencija. Štaviše ove godine neće čak ni svi modeli imati 6 GB RAM-a, već samo dva, ostali će ostati na nivou aktuelnih iPhone 11 modela, tj. na 4 GB RAM-a.

Tako barem stoji u izveštaju koji su objavili analitičari kompanije UBS – Timothy Arcuri i Munjal Shah. U izveštaju stoji kako će 6 GB RAM-a imati samo dva modela, dok će ostala dva imati po 4 GB RAM-a. Time je još jednom potvrđeno kako će Apple ove godine predstaviti ukupno četiri nova iPhone-a, po jedan iPhone sa 6,7“ i 5,4“ ekranom i dva 6,1“ iPhone-a.

Prema izvoru manje memorije će imati modeli sa manjim brojem kamera tj. iPhonei sa dve zadnje kamere, a koji će stići sa 5,4“ i 6,1“ ekranima. TOP modeli će i ove godine imati tri zadnje kamere, a ekrani će im biti dijagonale 6,1“ i 6,7“. Izvor za poslednje navodi i podršku za 3D sensing.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.