Nakon mornarice, cela američka vojska zabranila TikTok


Američka vojska, nakon odluke američke mornarice i uputa Pentagona, zabranila je video aplikaciju TikTok, aplikacije kratkog video obrasca za sve telefone u državnom vlasništvu, objavio je Military.com.

Ranije u decembru, u poruci o cyber svesti, Agencija za obrambene informacione sisteme preporučila je svim zaposlenima Ministarstva obrane da ne koriste aplikaciju u kineskom vlasništvu.

"To se smatra cyber pretnjom. Ne dozvoljavamo to na državnim telefonima.", rekao je portparol vojske potpukovnik Robin Ochoa za Military.com.

Početne smernice Pentagona za prekid korišćenja aplikacije deo su napora za "rešavanje postojećih i novih pretnji“, rekao je u izjavi portparol Pentagona, pukovnik Uriah Orland, a prenosi Reuters.

Aplikacija, u vlasništvu tehnološke kompanije ByteDance na kineskom tržištu, našla se pod nadzorom u oktobru, kada su vođa demokratske manjine senator Chuck Schumer iz New Yorka i republikanac iz Arkansasa Tom Cotton poslali pismo vršiocu dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe Josephu Maguireu tražeći od njega da proceni TikTok i druge kompanije sa sedištem u Kini zbog potencijalnih bezbednosnih rizika.

U novembru je izvešteno da je američka vlada otvorila bezbednosnu procenu rizika za TikTok.

Vojska SAD je koristila TikTok kao alat za regrutaciju i kao način da se privuče mlade, ali je sredinom decembra počela da odvraća vojnike od upotrebe aplikacije, prenosi Military.com.

Poruka o cyber svesti Ministarstva obrane poslata ranije u decembru upozorila je "TikTok kao potencijalne bezbednosne rizike povezane sa njegovom upotrebom" i da oni koji koriste aplikaciju "trebaju da budu oprezni kod aplikacija koje preuzmete, prate svoje telefone zbog neobičnih i neželjenih tekstova itd. i odmah ih izbrišite i deinstalirajte TikTok da biste zaobišli bilo kakvu izloženost osobnih podataka", navodi Military.com.

Međutim, vojnom osoblju dozvoljeno je korišćenje aplikacije na svojim ličnim uređajima, ali Ministarstvo obrane upozorilo je da oni koji koriste aplikaciju u svom privatnom životu i dalje budu oprezni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.