Nemačka plaća Microsoft-u podršku za Windows 7


Kao što verovatno znate, operativni sistem Windows 7 je od 14. januara ove godine "upokojen", što znači da Microsoft više ne izdaje sigurnosne zakrpe i ne osigurava podršku za njega.

Mada se prestanak podrške za Windows 7 najavljivao gotovo dve godine, prema pisanju njemačkog lista Handelsblatt, vladine institucije u toj zemlji još uvek koriste taj operativni sistem na 33.000 računara, od kojih je oko 20.000 u Berlinu.

Microsoft naravno i za to ima rešenje, pa nudi produženu podršku svima koji se nisu nadogradili na novi operativni sistem i prilagodili mu softver koji koriste, no to naravno naplaćuje.

Produžena podrška za Windows 7 će tako Njemačku državu koštati oko milion evra, odnosno oko 25 dolara za svaki uređaj kome će trebati podrška i bezbednosne zakrpe.

Mada se čini da nema nikakve logike da jedna Nemačka nije mogla nadograditi svoje računare na Windows 10 ranije, to nije baš tako crno-belo, jer tranzicija traži hardversku nadogradnju koju nije moguće izvesti na starim kantama od računara, jer je puno jeftinije platiti produženje podrške nego kupiti nove računare.

U svakom slučaju moramo priznati kako ne bismo nikada rekli da se ovo može dogoditi jednoj od najrazvijenijih država

sveta, ali kada znamo da Pentagon još uvek koristi računare iz vremena ranog hladnog rata, ne bismo se trebali ni ovome previše čuditi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.