Netflix-u 24 nominacije za Oscare, najviše od svih studija


Pre neki dan su objavljene tradicionalne nominacije za prestižnu filmsku nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, Oscar. Ove godine najveći dobitnik kad je reč o nominacijama jeste video streaming servis Netflix, sa čak 24 nominacije. Ovo je najveći broj nominacija za Netflix otkako postoji, a ove godine ta je kompanija po broju nominacija prestigla sve druge tradicionalne holivudske filmske studije.

Otkako se prvi put pojavio u trci za Oscare 2014. godine, broj Netflix-ovih nominacija samo raste. Od jedne u prve dve godine, preko 2, 3, i 8, prošle godine Netflix je zabeležio 15 nominacija. Ove godine film The Irishman Martina Scorsesea koji je snimljen baš za ovaj streaming servis nominovan je u čak deset, a Marriage Story Noaha Baumbacha u šest kategorija.

Ali, broj nominacija ne mora nužno značiti i da će članovi Akademije Netflix-u i dodeliti veliki broj nagrada. Na primer, prošle nedelje na dodelama Zlatnih globusa Netflix je bio nominovan u čak 34 kategorije, ali su njegovi saradnici kući poneli tek dve nagrade.

Međutim, sve veći uticaj streaming servisa na svet filma ne čudi ako znamo da je Netflix samo u prošloj godini u proizvodnju originalnog sadržaja uložio 15 milijardi dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.