Novi Apple battery replacement program, ovog puta za Smart Battery Case


Apple je odavno na meti raznih kritika po pitanju baterija, što zbog manjeg kapaciteta u odnosu na konkurenciju, što zbog česte potrebe za njenim dopunjavanjem. Mada je malo nerealno očekivati da telefon istovremeno bude tanak i da ima veliki kapacitet baterije, negde se mora napraviti kompromis.

Kako bi koliko-toliko spasili stvar 2015. su izumeli Smart Battery Case, ružnjikavo kućište za iPhone koje u sebi ima i bateriju. Time su rešili dva problema, zaštitili su iPhone od mogućih oštećenja usled pada te su mu produžili autonomiju sa kojom su iPhone 6 i iPhone 6s tada imali problema.

S vremenom kako su izlazili novi modeli iPhone-a, Apple je izdavao i nove modele Smart Battery Casea. I dok je većinom imao samo opciju punjenja, s novom generacijom je dobio i tipku za kameru čime je ubrzano fotografisanje.

Iako bi za svakog proizvođača telefona bilo idealno kada biste sa svakim novim telefonom isti i kupili, a stari bacili, korisnici često isti telefon koriste i godinama nakon kupovine. Samim time i dodatke poput Smart Battery Case-a, da to nije tako Apple sada ne bi morao da pokrene novi battery replacement program.

Ispostavilo se kako Smart Battery Case za iPhone iz 2018. godine (iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR) ne radi kako je zamišljeno. Do sada su zabeležena dva problema – ili se ne puni baterija unutar SBC-a, ili se to čini isprekidano, ili SBC ne puni bateriju iPhone-a, ili to čini isprekidano. prema podacima koje objavio Apple ovaj problem je primećen na delu SBC-a koji su proizvedeni između januara i oktobra 2019. godine.

Svi korisnici koji su naišli na navedeni problem imaju pravo na besplatnu zamenu. Ali, Apple je morao postaviti i neke restrikcije. Na primer, nakon zamene neće biti produžena garancija već se nastavlja garancija reklamiranog modela. Zatim, program neće trajati večno, već samo dve godine od prve kupovine uređaja. I ono najbitnije, kako bi sprečio moguće prevare Apple neće na slepo zamenjivati SBC, već će ga najpre proveriti pa tek onda odobriti ili odbiti zamenu.

Posebno ističu kako će svaki zamenjeni Smart Battery Case odložiti na ekološki prihvatljiv način. Više o ovom programu možete saznati na službenim stranicama kompanije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.