Službena GitHub aplikacija u beta verziji stigla na Android


Popularni repozitorij izvornog koda softvera, GitHub, dobio je službenu Android aplikaciju koja se pojavila na Play Store-u.

Reč je o takozvanoj "Early access" ili beta verziji aplikacije koja donosi mnoštvo različitih opcija ali za sada ne omogućava ono najvažnije - ni na koji način nije moguće pregledavati kod unutar pojedinog repozitorija.

Što se tiče onog što je moguće, postoji navigaciona traka sa donje strane aplikacije pomoću koje je moguće doći do popisa omiljenih repozitorija, pogledati najnovije notifikacije te pretraživati projekte dostupne na GitHub-u.

Korisnik može videti sve trenutno otvorene prijave greški (issues), zahteve za povlačenjem, repozitorije sa kojima je korisnik imao interakciju, kao i organizacije kojima pripada. Takođe, moguće je čitati README datoteke, pogledati i prijaviti greške, ostaviti komentar te koristiti tamni način rada na razini čitave aplikacije.

Korisnici koji žele da isprobaju aplikaciju mogu se prijaviti kao testeri putem sledećeg linka (u vreme pisanja članka prijava je blokirana zbog dostignutog trenutnog maksimalnog broja testera) te potom preuzeti aplikaciju sa Google-ovog Play Store-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.