Tinder dobio nove funkcije koje poboljšavaju bezbednost korisnika


Tinder, popularna dating aplikacija dobila je novu nadogradnju koja bi trebala da značajno poboljša bezbednost korisnika, a detalji o promenama dostupni su na službenom blogu servisa.

Pritom se ne misli na bezbednost vezanu za uređaje na kojima se izvodi aplikacija već na ličnu fizičku bezbednost korisnika.

Dodato je takozvano dugme panike kojim je moguće brzo obavestiti policiju ili vezane službe ukoliko se korisnik aplikacije nađe u opasnosti. Takođe, dodata je mogućnost slanja obaveštenja prijateljima i porodici da korisnik ide na date (što uključuje lokaciju i vreme).

Spomenute opcije dostupne su za sada samo u SAD-u i to zahvaljujući platformi Noonlight u koju je Tinder investirao svoja sredstva.

Ostale bezbednksne funkcije koje se testiraju su novi način provere identiteta u stvarnom vremenu pomoću niza selfie fotografija koje se onda upoređuju s postojećim profilnim fotografijama (ova opcija trebala bi da bude dostupna korisnicima tokom ove godine).

Tu je i opcija bazirana na mašinskom učenju nazvana Does This Bother You? koja će korisnicima omogućiti prijavu uznemirujućih poruka drugih korisnika, a isto tako ponuditi upozorenje korisniku da šalje potencijalno uznemirujuću poruku drugom korisniku servisa (ponuditće mu opciju da se predomisli što se tiče slanja takve poruke pre nego što je ona poslata).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.