U prazničnoj nedelji kupci potrošili 1,42 milijarde dolara na App Store-u


Nedavno zaključena 2019. godina u Apple-ovim će poslovnim knjigama biće upisana kao rekordna kad je reč o uslugama. Novi smer ove kompanije koja sve više napora ulaže u prodaju raznih digitalnih pretplata i streaming sadržaja očito se pokazao kao ispravan, a to potvrđuje i nedavno okončana praznična sezona kupovine.

Prodavnica mobilnih aplikacija App Store lansirana je 2008. godine, a od tada do danas developerima je isplaćeno 155 milijardi dolara. Čak četvrtinu ovog iznosa kreatori sadržaja za Apple-ov ekosistem zaradili su tokom prošle godine.

Kako bi ilustrirali veliku aktivnost na App Store-u u proteklom razdoblju, iz Apple-a su istakli da je samo tokom praznika, dakle između katoličkog Božića i Nove godine, na aplikacije i igre u ovoj prodanici aplikacija potrošeno 1,42 milijarde dolara, odnosno 16% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ovaj trend brzog rasta prihoda nastavio se i na samu Novu godinu. Prvog dana 2020. kupci su preuzeli naplatnih sadržaja i aplikacija u iznosu od 386 miliona dolara, pa je ova godina započela obaranjem rekorda za dnevni promet App Store-a. Ovaj iznos je za 20% veći nego što je bio prvog dana 2019. godine.

U ove brojeve Apple je zbrojio sve prihode od pretplata na Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News te iCloud usluge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.