Uprkos ukidanju podrške za Windows 7 stiže još jedna zakrpa


14. januara 2020. bio je zadnji dan službene Microsoft-ove podrške za Windows 7, a plan kompanije je da nastavi da izdaje zakrpe samo korisnicima koji će za to plaćati putem programa Extended Security Update (ESU), i to još najviše dve godine. Zadnjeg dana podrške Microsoft je svim korisnicima dao na raspolaganje poslednju redovnu mesečnu nadogradnju oznake KB4534310.

Međutim, u danima nakon toga otkriveno je kako je upravo ova nadogradnja donela manje probleme. Svim korisnicima se po instalaciji ovog ažuriranja na desktopu počinje da ss prikazuje poruka o prestanku podrške za stari Windows i opasnostima koje nosi njihovo korišćenje bez redovnih bezbednosnih zakrpa. Ali, upravo je desktop onaj deo OS-a koji je ovom nadogradnjom i "oštećen".

Određeni broj korisnika prijavio je Microsoft-u identičan problem: kada im je pozadinska slika na radnoj površini (wallpaper) postavljen u "rastegnuti" način prikaza (Stretch), umesto odabrane slike prikazuje im se samo – crni ekran. Iz Redmonda su objavili i uputstva kako to izbeći.

Očekivano, preporuka korisnicima je da "tapetu" prebace u neki od drugih načina prikaza (Fill, Fit, Tile ili Center), ili da odaberu sliku koja je identične rezolucije kao monitor na kojem se prikazuje. Ipak, učestalost ovog problema nagnala ih je da popuste i, uprkos službenom prestanku podrške, za Windows 7 izdaju još jednu zakrpu koja će popraviti navedeni problem. Ista bi trebala da bude dostupna uskoro, a odnosiće se na OS-ove Windows 7 i Windows Server 2008 R2 SP1.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.