Android 11 Developer Preview je dostupan za preuzimanje


Google je juče u opticaj pustio prvi Developer Preview Android-a 11. Ažuriranje je za sada dostupno samo za vlasnike Google-ovih Pixel-a ali ne svih.

Po prvi put do sada imamo situaciju da Developer Preview, kojeg možemo smatrati prvom betom nadolazećeg Android-a ne dobija najsvežiji Google-ov Pixel.

Naime, na listi podržanih modela za sada su barem Google Pixel 2 i 2 XL, Pixel 3 i 3 XL, Pixel 3a i 3a XL, Pixel 4 i 4 XL, ali ne i za originalni prvi Pixel.

Novi Android 11 predstavljen je i sa novim logom, koji je navodno referenca na brojčanik sa pojačala iz filma This is Spinal Tap. Valjda žele da kažu da je Android 10 super, a Android 11 još superiji.

U svakom slučaju za sada još nema previše informacija o novim funkcijama koje Android 11 donosi.

Saznaje se tek da će implementirati još bolju kontrolu nad dozvolama pristupa lokaciji, mikrofonu, kameri i slično. Dozvolu pristupa moći ćemo da dodelimo i samo jednom ako to želimo.



Developeri će na Android-u 11 još bolje moći da iskoriste 5G mreže odnosno super brzi pristup internetu.

Google bi kroz Projekt Mainland, putem Play Store-a trebao jednostavnije da ažurira više sistemskih modula bez da čeka OEM proizvođače da ih pošalju prema svojim uređajima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.