Facebook zabranjuje oglase za ''lekove'' protiv koronavirusa


Koronavirus još uvek nije zvanično došao u Srbiju, ali deluje da nikome nije svejedno. Javnim prostorom počele su da kruže besmislene ideje kao ona o prevenciji bolesti isključivo vitaminom C i slične.

Kako bi umanjili histeriju na svetskom nivou, u Facebook-u su implementirali novu politiku vezanu uz sadržaje koji se na toj društvenoj mreži smeju objavljivati. Nova pravila kažu kako će sa Facebook-a biti uklonjeni sadržaji koji zabranjuju spominjanje koronavirusa na način da se ističe osećaj hitnosti ili panike, na primer oglasi koji rasprodaju određenu robu navodeći ograničene zalihe kao posledicu širenja virusa.

Zabrana obuhvata i reklamiranje proizvoda koji obećavaju lečenje od bolesti COVID-19 koju aktuelni koronavirus izaziva, jednako kao i sve oglase koji garantuju prevenciju od te bolesti. Slična politika implementirana je i na Facebook-ovu kategoriju Marketplace, pa ni tamo oni nadobudni neće moći lako da zarade na masovnoj histeriji.

Istovremeno Facebook-ovi fact-checkeri rade i na suzbijanju širenja dezinformacija o epidemiji, što je takođe dodatna aktivnost započeta krajem prošlog meseca, kada se virus i počeo sve brže širiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.