Google Earth sada podržava i druge browsere, a ne samo Chrome


Web izdanje kartografskog servisa Google Earth pokrenuto je u današnjem obliku u aprilu 2017. godine, ali je od tada, pa sve do današnjih dana, ostalo dostupno isključivo korisnicima koji za surfovanje koriste njihov browser Chrome. Ali, napredak web tehnologija i otvorenih standarda promenio je to – pa je tako sada Google, nakon šestomesečne javne bete, otvorio Google Earth i onima koji surfaju drugim internet browserima, tačnije Firefox-om, Edge-om ili Operom.

Ovu je promenu omogućio prelazak na standard WebAssembly koji omogućava izradu nativnog i široko kompatibilnog web sadržaja. Do sada je ovaj servis koristio tehnologiju Native Client (NaCI) koja je bila specifična samo za Chrome.

Kad je reč o sledećim koracima u donošenju istog iskustva do što je moguće više korisnika, iz Google-a kažu kako će raditi na tome da ispoliraju sve detalje na ovim browserima. Nakon toga kao zadatak su si postavili uvođenje podrške za jedini "veliki" browser koji im trenutno na popisu nedostaje – Apple-ov Safari.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.