Google Maps dovio novi izgled i opcije


Google je odlučio da uradi redizajn i uvede nove opcije na svojoj popularnoj aplikaciji Maps povodom 15. rođendana.

Promene su najavili na svom blogu, a uvedene su tri nova taba sa opcijama "Saved" (sačuvano), "Contribute" (doprinos) i "Updates" (ažuriranja) dok će "For You" (za tebe) biti ukinut.

U kategoriji "Saved" nalaze se sva sačuvana mesta koja se posetili ili na koja želite da idete, "Contribute" je Google-ova verzija Yelp-a koja ohrabruje ljude da dele svoje recenzije, slike i detalje o firmama i lokacijama koje nedostaju, a kako bi ih drugi korisnici mogli da vide. Opcija "Update" sadrži informacije o mestima koja trebate obavezno da posetite.

Takođe, uvešće upozorenje na saobraćajne gužve pa čak i gužve u javnom prevozu. Sadržaće i način pristupa javnom prevozu i da li ima posebno odeljenje za žene.

Nove opcije već su dostupne na iOS i Android uređajima.

Google Maps je ranije bio na meti kritika zbog skladištenja podataka korisnika. U oktobru prošle godine uveli su niz novih alata za privatnost među kojima je i ukidanje snimanja vašeg kretanja, ali ipak imaju značajna ograničenja jer opcija Incoginito Mode ne sprečava internet provajdere i druge Google-ove usluge da dobiju podatke o vašem kretanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.