Google ne savetuje instalaciju Google servisa i aplikacija na nove Huawei uređaje


Google je sad na službenim stranicama podrške odgovorio na upite korisnika o instalaciji Google servisa na nove Huawei uređaje. Sažetak celog posta je da ne preporučuju instalaciju i korišćenje Google aplikacija na Huawei uređajima bez ispravnog sertifikata.

Google je bez dileme jedan od Huawei-jevih partnera kojem ova priča od maja prošle godine, nikako ne ide na ruku. Računica je jednostavna, više prodatih Android telefona pa i onih sa Huawei logom, znači i više novca za Google.

Trumpova crna lista Huawei-u ove godine nije donela gubitke, ali je bez ikakve dileme zaustavila njihov uzlet. Huawei je bio na putanji koja ih je vodila prema vrhu.

Svoje nove telefone poput Mate 30 serije Huawei je primoran da isporučuje bez predinstaliranih Google servisa i aplikacija. To međutim one koji su to poželeli nije sprečilo da Google servise instaliraju ručno.

Google to do sada nije komentarisao da bi sada na službenim stranicama podrške podužom objavom savetovali da se to ne radi.

Kao glavne razloge navode bezbednost. Istina je da instalacija svakakvih apk paketa može da bude potencijalno opasna, ali to smo znali i do sad.

Između redova se valjda treba iščitati da se ovoj situaciji ne nazire kraj. Barem ne u nekoj bliskoj budućnosti.

Ono što svima treba da bude jasno je da su svi Huawei uređaji, javno dostupni od pre 16. maja prošle godine u potpunosti sigurni i redovno dobijaju Google-ove bezbednosne zakrpe.

Takođe, to važi i za one Huawei uređaje koji su službeno izišli u međuvremenu, a stižu sa Google servisima budući da koriste starije tehnologije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.