Huawei službeno predstavio novi Mate Xs


Huawei je juče na virtualnoj konferenciji za novinare u Barseloni predstavio Mate Xs hibrid smartphone i tableta sa 8-inčnim ekranom, Kirin 990 čipom i poboljšanom Falcon Wing šarkom. Nova P40 serija stiže 26. marta.

Huawei-ev osveženi Mate X nosi ime Mate Xs. Opet je opremljen 8-inčnim OLED ekranom rezolucije 2200 x 2480. I dalje se preklapa prema spolja, ali je Falcon Wing poboljšana.

Na prvi pogled, a verojatno i na drugi, Mate Xs je od prethodnika spolja teško razlikovati. Iz Huawei-a poručuju da je reč o trenutno najsavremenijem uređaju pokretanom Kirin 990 5G čipom.

Raspolaže sa 8GB RAM-a i 256GB data memorije, a baterija je kapaciteta 4500 mAh i puni se brzim 55W punjačem, do 85% za samo pola sata.

Kao i na prethodniku, u svojevrsnu stupu uz levu ivicu uređaja smeštena je SuperSensing Leica Quad kamera koju čine 40MP f/1.8 glavna, 16MP (f/2.2) wide-angle, 8MP (f/2.4) telefoto kamera i ToF kamera.

Mate Xs će se zbog dobro poznatih razloga isporučivati sa Android-om 10 i EMUI 10 interfejsom, ali bez Google servisa i aplikacija. Umesto njih, Huawei nudi sopstvene HMS servise i Gallery App Prodavnicu aplikacija.

Navodno bi trebao biti dostupan globalno i to po ceni od 2,499€.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.