Koronavirus se koristi za širenje računarskih virusa


Opasni koronavirus koji je Svetska zdravstvena organizacija proglasila globalnom krizom jer je potvrđeno da se širi izvan Kine, počeo je da izaziva paniku širom sveta, a brojni internet korisnici traže informacije o zaštiti, širenju virusa, lečenju i druge podatke.

Hakeri i cyber kriminalci vrlo brzo su iskoristili globalnu paniku, pa Bleeping Computer izveštava o povećanju napada s ciljem zaraze računara malwareom, koji se temelje na spam mailovima u kojima se nude detaljne informacije o koronavirusu.

Velika hakerska operacija s tim mailovima za sada je zabeležena samo u Japanu, putem mailova napisanih na japanskom jeziku kojima se širi Emotet malware, ali budite sigurni da će i cyber kriminalci iz drugih delova sveta ubrzo iskoristiti koronavirus za svoje akcije.

Stoga vam preporučujemo da ne otvarate mailove u kojima se nudi "100-postotna zaštita od Koronavirusa" i slične, već informacije potražite na portalima službenih organizacija poput Ministarstva zdravlja, Svetske zdravstvene organizacije WHO, ili se raspitajte kod svog lekara.

Prema savetima centara za kontrolu i prevenciju bolesti, najbolji način za sprečavanje širenja koronavirusa je pranje ruku i ostajanje kod kuće ako ste bolesni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.