Koronavirus već izazvao pad prodaje iPhone-a


Kao što su analitičari već predvideli, Apple je postao jedna od prvih velikih žrtava koronavirusa u tehnološkom svetu. Osim što su u Kini sve Apple-ove prodavnice zatvorene i novi uređaji se mogu kupovati samo online, pad prodaje se beleži u prvom kvartalu ove godine i na globalnom nivou.

Prema tvrdnji analitičara Ming-Chi Kuoa globalne isporuke su u prvom kvartalu pale za 10 posto u poređenju sa istim razdobljem prošle godine, što znači da Apple trenutno kvartalno prodaje između 36 i 40 miliona iPhone-a.

Iz tog razloga sve je teže iznositi predviđanja o prodaji za drugi kvartal jer bi dugotrajni uticaj koronavirusa na lanac snadbevanja mogao izazvati velike probleme Apple-ovom poslovanju.

Kompanija Foxconn koja je zadužena za proizvodnju novog "povoljnog" iPhone-a, izjavila je da već ima rezervni plan kako bi izbegla bilo kakve probleme u proizvodnom procesu, pa bi se novi uređaj trebao normalno lansirati tokom ovog proeća.

Novi iPhone 9 će se temeljiti na postojećem iPhone-u 8 i sadržaće 4,7-inčni LCD ekran sa Home dugmetom i integrisanim Touch ID-em, a cene će se kretati od 399 dolara, koliko će koštati osnovni model.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.