LG zbog koronavirusa ne dolazi na MWC 2020, a ZTE je uveo stroga pravila za svoje zaposlene


Koronavirus polako počinje da stvara sve veće probleme u mobilnoj industriji. Najpre su stigle informacije kako bi isporuka pojedinih iPhone-a mogla da kasni zbog uvođenja karantina u mnogim kineskim gradovima, pa i onim u kojima se nalaze potrebne fabrike za proizvodnju telefona, da bi sada krenule i prve informacije o otkazivanju nastupa pojedinih kompanija na predstojećem MWC 2020 sajmu u Barseloni.

Naime, LG je objavio kako zbog rizika koji predstavlja Koronavirus ove godine ipak neće biti prisutni na MWC 2020 sajmu u Barseloni. Novi LG G9 ThinQ i drugi uređaji biće predstavljeni naknadno na manjim, odvojenim, eventima. O datumima održavanja evenata još će se morati službeno oglasiti iz LG-a.

Sličnog je stava bio i ZTE koji se na kraju ipak predomislio pa je otkazivanje nastupa promenio u nastup uz pojačanu brigu o zdravlju. Press konferencija koja je trebala ds bude održana 27. februara i na kojoj je trebao da bude predstavljen novi Axon 10s Pro je otkazana. Ali ostatak događanja na sajmu nisu – biće ZTE-ovog štanda i uređaja na njemu koje će posetioci sajma moći razgledati.

Ali, ZTE je za svoj tim ljudi uveo stroga pravila. Za sve koji budu dolazili na MWC 2020 sajam iz Kine, ZTE će se pobrinuti da bude 100% siguran da u zadnje dve nedelje nisu imali nikakve simptome koji bi upućivali na koronavirus. Zatim, svi će morati proći kroz dvonedeljnu dobrovoljnu izolaciju kako ne bi ugrozili zdravlje i bezbednost drugih zaposlenih kompanije.

Kad su u pitanju osobe koje će prisustvovati sastancima sa drugim važnim ljudima iz branše, oni će biti izolovani na područiju EU najmanje dve nedelje pre početka sajma. Zatim, sprovodiće se i svakodnevna dezinfekcija štanda i izložene opreme, a ZTE će voditi i brigu o tome da zaposleni koji budu zaduženi za prezentaciju uređaja svi odreda budu iz drugih zemalja.

Organizator MWC sajma, GSMA, navodi kako će i oni dati svoj doprinos u zaštiti posetilaca sajma – povećaće higijenske uslove na način da će povećati broj sanitarnih čvorova, sredstava za pranje (dezinfekciju ruku). Kao jedna od preventivnih mera navodi se i molba da se posetioci sajma tih dana suzdrže od rukovanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.