Lik po Berlinu vukao 99 telefona i kreirao virtuelne zastoje na Google Maps-u


Koliko smo zavisni od modernih tehnologija i Google-a svedoči i priča o nemačkom umetniku, koji je zbog performansa sa 99 telefona po Berlinu kreirao virtuelne zastoje na Google Mapama.

Mnogi među vama, a na zapadu to rade mnogo više, koriste Google Maps za navigaciju po gradu ali i izbegavanje zastoja.

Ako se nikad niste zapitali kako to Google zna gde je zastoj i kako vas preusmeriti, evo pojašnjenja. Stvar je zapravo jednostavna. Da nas Google prati na svakom koraku, znaju svi, a ne samo paranoici.

Google u svakom trenutku zna gde je svaki od Android telefona pa tako zna i kreću li se ili stoje na mestu. Kad opazi veći broj telefona kako se na nekoj saobraćajnici ne kreću, tu rutu zacrveni i smatra to zastojem.

Nemački umetnik Simon Weckert odlučio se na svojevrstan hack Google Mapa sa 99 telefona, koje je vukao po Berlinu. Mesta na kojima se zaustavljao, Google Maps su označile kao zastoje.

Mnoge su njegovi virtuelni zastoji preusmerili sa njihove uobičajene rute. Weckert je tako makar na kratko upravljao svojim gradom i upozorio da ne bismo smeli toliko da zaivisimo o gadgetima, koji prete da preuzmu kontrolu nad našim životima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Hahahahaha, svaka čast, extra eksperiment 👌🤣


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.