Microsoft Defender stigao na Linux, a uskoro će i na iOS i Android


Pre skoro godinu dana Microsoft je Windows Defender preimenovao u Microsoft Defender. Za to je imao vrlo dobar razlog – Defender je postao dostupan i za macOS. Stoga naziv Windows Defender više nije bio prikladan.

Gotovo godinu dana kasnije i Microsoft-a stižu vesti kako će Defender uskoro dobiti i svoju verziju za Linux, iOS i Android OS. Prvo Preview izdanje za Linux Microsoft je pustio u opticaj 20. februara 2020. godine. Prema njihovim navodima, verzija za Linux je bila vrlo često tražena od strane korisnika.

Isti izvor navodi kako će uskoro stići i verzije za iOS i Android OS. Time će Microsoft pokriti sve bitnije desktop i mobilne operacijske sisteme. Koje će značajke nuditi mobilna verzija Defender-a za sada nije poznato, ali se očekuje neki vid zaštite od phising napada i sličnih pretnji.

Službenu demonstraciju mogućnosti Microsoft Defender-a za iOS i Android Microsoft je najavio za sledeću nedelju. Demonstracija će se održati tokom RSA konferencije koja počinje 24. februara i traje do 28. februara 2020. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.