Najpopularniji smartphone 2019. je...


Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija Omdia, Apple i Samsung dominirali su tržištem smartphonea tokom prošle godine. Devet od deset najprodavanijih smartphonea 2019. su Apple-ovi i Samsung-ovi. Evo koji je najpopularniji telefon 2019.

Pogled na tabelu sa deset najprodavanijih mobitela prošle godine pa i na istu takvu tabelu od godine ranije potvrđuje, ko zapravo drma smartphone arenom.

Najpopularniji telefon 2019. je iPhone Xr. Apple prodao čak 46.3 miliona primeraka. Drugi najprodavanjji telefon je njegov naslednik iPhone 11sa 37.3 miliona prodatih primeraka.

Na toj listi slede sad tri Samsung-ova telefona: Galaxy A10, A50 i A20 s 30.3, 24.2 odnosno 19.2 miliona prodatih primeraka.

Nakon njih još Apple-ovih telefona: iPhone 11 Pro Max i iPhone 8 da bi na 8. poziciju uleteo jedan padobranac iz Xiaomi-ja – Redmi Note 7, prodat u 16.4 miliona primeraka.

Dalo bi se zaključiti da oni koji kupuju telefone iz top segmenta, mahom posežu za Apple-ovim iPhone-ima, dok su najpopularniji u srednjem cenovnom rangu, Samsung-ovi modeli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.