Oppo A31 službeno predstavljen


Nije trebalo da prođe puno vremena da Oppo-v telefon A31 pređe put od rendera do službenog proizvoda. Naime, dva dana nakon što su u javnost procureli renderi za navedeni telefon Oppo je isti i službeno predstavio, otkrivši time i sve detalji o njemu.

Oppo A31 po specifikacijama, mogućnostima, ali i dizajnom spada u klasu telefona iz donjeg dela srednjeg tržišnog segmenta. Temelji se na Mediatek-ovom Helio P35 SoC-u ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koju je moguće i naknadno proširiti pomoću memorijske kartice (microSD).

Dizajnom uveliko podseća na telefone koje smo imali prilike videti u zadnjih godinu do dve dana – ekran ima otvor u obliku kapljice vode koji je pozicioniran centralno uz gornju ivicu ekrana. Unutar ureza nalazi se selfie kamera čija rezolucija iznosi 8 MP. Inače, ekran je IPS, dijagonala mu je 6,5“, a rezolucija 1.600 x 720 px uz odnos 20:9.

Da je reč o starijem tipu ekrana najbolje se vidi iz priloženih fotografija, jer nema ugrađen čitač otisaka prstiju, već je isti smešten na zadnju stranu kućišta. Iako cenom spada među jeftinije telefone A31 sa zadnje strane ima tri kamere. Rezolucija glavne kamere je 12 MP dok preostale dve, senzor dubine i makro kamera imaju rezolucija od 2 MP.

Budući da su mu specifikacije lakše baterija kapaciteta 4.230 mAh trebala bi biti i više nego dovoljno dostatna za celodnevno korišćenje uređaja bez povremenih, ili bilo kakvih dužih nadopunjavanja. Nažalost uprkos tome što se Android 10 na tržištu nalazi pola godine Oppo je A31 odlučio plasirati na tržište sa starijim Android-om 9 Pie (ColorOS 6.1).

Kako bi zadržao relativno nisku cenu uređaja, Oppo je u 2020. godini odlučio zadržati i microUSB port. Iz istog razloga nema ni podrške za brzo punjenje uređaja. Ali, ovaj model svideće se korisnicima koji su i dalje pobornici zvuka preko žice, jer je A31 zadržao i 3,5-milimetarski audio port.

Dimnezije uređaja su 163.9 x 75.5 x 8.3 milimetara, a masa 180 grama. U ponudi su dve boje kućišta – Mystery Black i Fantasy White. Oppo je navedeni telefon odlučio najprije da plasira na indonezijskom tržištu po ceni od oko 190 USD. Kasnije ga možda vidimo i na globalnom, pod istim ili nešto drugačijim nazivom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.