Produbljuje se kriza na tržištu tablet uređaja


Prema pisanju portala Digitimes, nastavlja se kriza na tržištu tablet uređaja. Prema predviđanjima u prvom kvartalu ove godine trebalo bi da bude isporučeno 28,56 miliona tablet uređaja što predstavlja svojevrsni istorijski minimum što se tiče isporuka.

Za poređenje tokom poslednja tri kvartala prošle godine isporučeno je 43,23 miliona tablet uređaja. Razlog za pad isporuka krije se u tradicionalno lošijem prvom kvartalu svake godine koji dolazi nakon prazničnog razdoblja, ali i problema nastalih zbog epidemije koronavirusa.

Tokom četvrtog kvartala Apple je bio vodeći proizvođač tablet uređaja posebno zbog isporuka 10,2-inčnih iPad-a sedme generacije. Samsung se nalazio na drugom mestu, nakon čega slede Amazon, Huawei te Microsoft. Tokom prvog kvartala ove godine Amazon bi mogao da padne na četvrto mesto, a treće prepustiti kompaniji Huawei zbog značajnog smanjenja isporuka.

Pri isporukama u četvrtom kvartalu prošle godine dominirali su 10-inčni tableti sa udelom od 70% u isporukama, dok su 8-inčni tableti imali udeo od 17%. Udeo 10-inčnih tableta bi trebao da raste i u prvom kvartalu ove godine (predviđa se udeo od 75%), tableti s 8-inčnim ekranom polako će preuzeti budžetski sektor tržišta od 7-inčnih modela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.