Proizvođači antivirusnih rešenja podržavaće Windows 7 još barem dve godine


Pre neke dve nedelje službeno je završila proširena podrška za Windows 7 od strane Microsoft-a. Iako bi 14. januara 2020. u nekim idealnim scenarijima trebao da bude i zadnji dan kada će se Windows 7 koristiti naravno neće biti tako.

Iz raznih razloga Microsoft-ova sedmica biće još godinama aktuelna širom sveta. Ali, bezbednosne nadogradnje više neće izlaziti, zlonamerne osobe s vremenom će pronalaziti sve više propusta čime će taj operativni sistem polako postajati sve ranjiviji i nebezbedniji za korišćenje.

Zadnja linija odbrane, uz zdravu pamet, postaće proizvođači antivirusnih rešenja. Internet stranica AV-Test sastavila je stoga popis kompanija koje se bave razvojem antivirusnih rešenja, a koje su navele kako u skorije vreme neće ugasiti podršku za Windows 7.

Takvih kompanija je sa zadnjim danom januara dvadeset i pet. Većina kompanija sa popisa navela je kako planiraju da redovno održavaju svoja antivirusna rešenja za Windows 7 još barem dve godine, dakle negde do januara 2022. Ali, ima i njih par koje su ranije najavile kraj podrške za svoj antivirusni softver. Na primer, Sophos je najavio kraj podrške za decembar 2020., odnosno za jun 2021. za rešenja koja se oslanjaju na cloud.

F-Secure nastaviće da podržava Windows 7 minimalno do decembra 2021. godine. McAfee će redovnu podršku nuditi do decembra 2021, a zatim će uslediti “proširena“ podrška do decembra 2023. godine.

S druge strane Avira je najavila kako oni svoju podršku za Windows 7 striktno ukidaju u dovembru 2022. godine. Ceo popis kompanija koje će nastaviti nuditi podršku za penzionisani operativni sistem možete proučiti na službenim stranicama AV-Testa.

U trenutku pisanja teksta Windows 7 ima još uvek znatan udeo u svetu – 24,9%, što je ujedno i dobra poslovna prilika za proizvođače antivirusnog softvera. Koliku uslugu time čine samim korisnicima pokazaće kao i uvek - vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.