Samsung Galaxy A71 5G biće dostupan globalno


Krajem prošle godine Samsung je predstavio svoj tada najnoviji pametni telefon – Galaxy A71. Prema novim informacijama navedeni telefon bi ove godine trebao da dobije i svoju 5G verziju. Do sada se smatralo kako će 5G model biti moguće nabaviti samo na tržištima Kine i SAD-a, ali sada su se pojavili podaci koje govore kako Samsung Galaxy A71 5G namerava da učini globalno dostupnim.

Galaxy A71 5G trenutno se razvija pod kodnim nazivom SM-A716B. Tačan popis tržišta na kojima će biti dostupan trenutno nije poznat, ali očekuje se da se evropsko tržište nalazi na popisu, ako ne celo, onda bar sa par evropskih zemalja. Ali, o tom potom, kad Galaxy A71 5G bude službeno predstavljen.

Izvor navodi kako Samsung priprema i 5G verziju telefona Galaxy A51. Za razliku od modela A71 5G, Galaxy A51 5G već pojavio na stranicama jednog od najpopularnijih benchmarka kada su u pitanju pametni telefoni – Geekbenchu. Tada je (31. januara 2020.) otkriveno kako se uređaj temelji na Exynos-u 980 te kako ima 6 GB RAM-a i Android 10.

Ako se Samsung bude držao ranijih odabira (i občni A51 je imao Exynos SoC, a A71 Snapdragon-a) očekuje se da će i Galaxy A71 5G imati neki od Qualcomm-ovih 5G Snapdragon-a, koji tačno za sada nije poznato, najverovatnije će imati Snapdragon 765 5G čip, jer se i obični A71 temelji na Snapdragon-u iz serije 700.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.